ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα τσιπούρας
  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες
  • 2κτς μαϊντανό χοντροκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίστε, πλύνετε και κόψτε τα λαχανικά σε πολύ λεπτές φέτες .
  2. Βάλτε σε ένα μπρίκι 3κτς ελαιόλαδο, 2κτς νερό, τον κύβο λαχανικών και το χυμό με ξύσμα λεμόνι .
  3. Δώστε μια βράση και ανακατέψτε για να διαλυθεί ο κύβος  .
  4. Πάρτε ένα στενό κατσαρολάκι και περάστε με ένα πινέλο το σκεύος στην βάση του με την σάλτσα από το μπρίκι .
  5. Δημιουργήστε μια στρώση από κρεμμύδια, συνεχίστε με πατάτα και τέλος τομάτα, περνώντας κάθε στρώση από τα λαχανικά μετην σάλτσα .
  6. Δημιουργήστε μια δεύτερη στρώση με πατάτα και ντομάτα, ρίξτε 3κτς ελαιόλαδο και σκεπάστε με το καπάκι .
  7. Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να μαγειρευτούν πρώτα μόνα τους τα λαχανικά και στη συνέχεια ρίξτε τον μαϊντανό και τοποθετήστε από επάνω τα φιλέτα τσιπούρας.
  8. Σκεπάστε πάλι με το καπάκι και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά .

Πηγή