ΥΛΙΚΑ

·      1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένο ή φρέσκο (όχι παστό)

·      3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

·      3 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένες σε πούδρα

·      5 κ.σ ελαιόλαδο

·      χυμός από 1 λεμόνι

·      1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

·      1 συσκευασία πουρέ πατάτας MAGGI

·      800 ml  γάλα

Για το κουρκούτι:

·      1/2 φακελάκι μαγιά ξερή

·      1 κούπα αλεύρι

·      1 κούπα νερό

·      1 κρόκο αβγού

·      ¼ κ.γλ αλάτι

·      1 κ.γλ ξίδι

·      1 κ.σ ελαιόλαδο

·      αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίξτε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρευστος χυλός, σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα με το τριμμένο σκόρδο και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει.
  3. Αποσύρετε από τη εστία και ρίξτε μέσα τον πουρέ πατάτας, ανακατέψτε καλά και προσθέστε το τριμμένο ψωμί, 5 κ.σ ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, μαϊντανό και αλάτι.
  4. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε μισό λίτρο ηλιέλαιο και μισό λίτρο ελαιόλαδο. Περάστε τα φιλέτα μπακαλιάρου από το αλεύρι και άμεσως από το κουρκούτι.
  6. Τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα το κουρκούτι. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια και σερβίρετε με την σκορδαλιά.

 

Πηγή