ΥΛΙΚΑ
- 1 μυλοκόπι περίπου ½ κιλό
- 5 κρεμμύδι κομμένα σε ροδέλες
- 3 τομάτες κομμένες σε ροδέλες
Για το λαδολέμονο:
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 κ.γ μουστάρδα
- 1 κ.σ ψιλοκομμένο εστραγκόν
- 1 κ.σ Νοστιμιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίστε το ψάρι και κάντε μια τομή από την κάτω του πλευρά, η οποία να ξεκινάει από το κεφάλι μέχρι την ουρά, για να χωρίσει το ψάρι στη μέση αλλά να παραμείνει ενωμένο από την επάνω του πλευρά.
- Σε ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα, για το φούρνο, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και απλώστε το παντού με μια χαρτοπετσέτα.
- Απλώστε τις ροδέλες από τα κρεμμύδια και τις τομάτες, αλατίστε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια.
- Βγάλτε από το φούρνο και τοποθετήστε επάνω τους το ψάρι, αλατίστε, λαδώστε και ψήστε για ακόμη 20 λεπτά.
- Βάλτε σε ένα μπολ ή μίξερ τα υλικά μαζί με τη Νοστιμιά για το λαδολέμονο εκτός από το ελαιόλαδο.
- Χτυπήστε καλά και στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σάλτσα.
- Σερβίρετε το ψάρι σε μερίδες και ραντίστε με το λαδολέμονο.