ΥΛΙΚΑ

  • 1 μυλοκόπι περίπου ½ κιλό
  • 5 κρεμμύδι κομμένα σε ροδέλες
  • 3 τομάτες κομμένες σε ροδέλες

Για το λαδολέμονο:

  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ μουστάρδα
  • 1 κ.σ  ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • 1 κ.σ Νοστιμιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίστε το ψάρι και κάντε μια τομή από την κάτω του πλευρά, η οποία να ξεκινάει από το κεφάλι μέχρι την ουρά, για να χωρίσει το ψάρι στη μέση αλλά να παραμείνει ενωμένο από την επάνω του πλευρά.
  2. Σε ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα, για το φούρνο, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και απλώστε το παντού με μια χαρτοπετσέτα.
  3. Απλώστε τις ροδέλες από τα κρεμμύδια και τις τομάτες, αλατίστε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια.
  4. Βγάλτε από το φούρνο και τοποθετήστε επάνω τους το ψάρι, αλατίστε, λαδώστε και ψήστε για ακόμη 20 λεπτά.
  5. Βάλτε σε ένα μπολ ή μίξερ τα υλικά μαζί με τη Νοστιμιά για το λαδολέμονο  εκτός από το ελαιόλαδο.
  6. Χτυπήστε καλά και στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σάλτσα.
  7. Σερβίρετε το ψάρι σε μερίδες και ραντίστε με το λαδολέμονο.

Πηγή