ΥΛΙΚΑ
· 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένο ή φρέσκο (όχι παστό)
· 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
· 3 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένες σε πούδρα
· 5 κ.σ ελαιόλαδο
· χυμός από 1 λεμόνι
· 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
· 1 συσκευασία πουρέ πατάτας MAGGI
· 800 ml γάλα
Για το κουρκούτι:
· 1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
· 1 κούπα αλεύρι
· 1 κούπα νερό
· 1 κρόκο αβγού
· ¼ κ.γλ αλάτι
· 1 κ.γλ ξίδι
· 1 κ.σ ελαιόλαδο
· αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίξτε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρευστος χυλός, σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα με το τριμμένο σκόρδο και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει.
- Αποσύρετε από τη εστία και ρίξτε μέσα τον πουρέ πατάτας, ανακατέψτε καλά και προσθέστε το τριμμένο ψωμί, 5 κ.σ ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, μαϊντανό και αλάτι.
- Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε μισό λίτρο ηλιέλαιο και μισό λίτρο ελαιόλαδο. Περάστε τα φιλέτα μπακαλιάρου από το αλεύρι και άμεσως από το κουρκούτι.
- Τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα το κουρκούτι. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια και σερβίρετε με την σκορδαλιά.