Υλικά

  • 1.500 γρ. μύδια με κέλυφος καθαρισμένα
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • μουστάρδα

 

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε (ξύνετε ) και πλένετε καλά τα μύδια με άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζετε.

2. Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια, προσθέτετε το λευκό κρασί και την μουστάρδα.

3. Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο πιπέρι.

4. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να αχνιστούν για 5 λεπτά.

5. Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζωμό τους.

* Tip: Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάτε.

 

Καλή σας όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + 12 =