Βάτο σαγανάκι
  • 200 γραμ. βάτο
  • 350 γραμ. νερό
  • 50 γραμ. λάδι
  • 1 ½ λεμόνι
  • 10 γραμ. βεγκέτα
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • λίγο μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας κουρκούτι (νερό και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • λίγη ρίγανη

Υλικά

  • νερό –
  • λάδι –
  • λεμόνι –
  • βεγκέτα –
  • πιπεριά –
  • μαϊντανός –
  • αλεύρι –
  • μουστάρδα –
  • ρίγανη –

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε το νερό στο τηγάνι για να πάρει βράση, πριν μπει το ψάρι.

Κόβουμε το βάτο σε κομματάκια για να βράσει πιο εύκολα και μόλις είναι έτοιμο το νερό, το τοποθετούμε στο τηγάνι, προσθέτοντας το λάδι.

Μόλις αρχίζει να βράζει καλά, ρίχνουμε την βεγκέτα, τις πιπεριές κομμένες σε κύβους, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και μπόλικο χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να βράζουν όλα μαζί για 5 περίπου λεπτά.

Στη συνέχεια βγάζουμε το ψάρι σε μια πιατέλα, με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.

Στο τηγάνι, συνεχίζουμε την διαδικασία της σάλτσας. Έτσι, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας κουρκούτι, δηλαδή αλεύρι ανακατεμένο με νερό και μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά, δυναμώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις, περίπου 3 λεπτά, για να δέσει η σάλτσα.

Περιχύνουμε το ψάρι με την σάλτσα και προσθέτουμε λίγη ρίγανη.

Καλή όρεξη!

πηγή: http://www.toarkoudi.gr/Bato-saganaki/